Micha Zondag 2017-18: De knop om

Het kerkenpakket voor de Micha Zondag 2017-18 is online beschikbaar. Met dit pakket kunnen kerken een Micha Zondag organiseren rond het thema ‘De knop om’.

Wereldwijd staan op zondag 15 oktober duizenden kerken stil bij sociale en ecologische gerechtigheid. Met ‘De knop om’ vraagt Micha aandacht voor klimaatverandering en zorg voor de schepping. Het thema van de Micha Zondag is dit jaar geïnspireerd op Psalm 24:1: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen. Het pakket is zo opgezet dat het ook op een willekeurige andere zondag in het jaar kan worden gebruikt.

Verbonden met de internationale Micha-beweging zet Micha Nederland in 2017 het thema klimaatverandering op de agenda. Moeten we ons daar als christenen ook al druk om maken? Psalm 24 bepaalt ons bij het feit dat God onze Schepper is en de aarde in Zijn hand houdt. Enerzijds maakt dat ons als rentmeesters verantwoordelijk voor hoe we met Gods schepping omgaan. Anderzijds hoeven we de aarde niet te redden, alles is immers in Gods hand. Micha moedigt christenen aan vanuit dit besef te leven en te zorgen voor de aarde.

Kerkenpakket
Het Micha Zondag pakket bestaat uit preekschetsen, liederen, gebeden, kinder- en tienerprogramma’s. Dominee Herman Carlier (CGK) en Majoor Peter Slingerland (Leger des Heils) maakten de preekschetsen. Het materiaal is gratis te downloaden via michazondag.nl en biedt handvatten voor iedere gemeente om op eigen wijze invulling te geven aan de Micha Zondag. Het pakket wordt in de loop van het jaar aangevuld met nieuwe preekschetsen en materialen, zodat er altijd actueel materiaal beschikbaar is.

Boek een spreker
Kerken kunnen dit jaar een spreker/voorganger boeken voor de Micha Zondag via michazondag.nl. Inspirerende mannen en vrouwen die in hun dagelijks werk nauw betrokken zijn bij organisaties die sociale en ecologische gerechtigheid nastreven. Hun praktijkervaring helpt gemeentes handen en voeten te geven aan het Micha thema. Ook een thema als klimaatverandering krijgt op deze manier een gezicht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.