Missie.nu: terugblik en opnamen lezingen

Zaterdag 2 november hielden Unie en ABC in Almere de inspiratiedag Missie.nu voor kerkleiders. Lees een terugblik hieronder én bekijk de opnamen van de lezingen!

Missie.nu gemist? Dan heb je echt een inspirerende dag gemist die je uitdaagde met een open blik te kijken naar mensen om je heen. Thema was dan ook: ‘Open voor de Ander – ontmoeting als missionaire uitdaging’. Hoofdsprekers waren: Jan Wolsheimer, Hans Burger (foto) en Margrietha Reinders. Op de foto beneden: Ingeborg Janssen die het event opende.

Het hele programma sloot mooi op elkaar aan en was afwisselend. Na de inspiratie van Jan Wolsheimer, het diepe denken van Hans Burger, raakte het verhaal van Margrietha Reinders mij bijzonder. Mooi hoe zij iets zo groots, zo klein en praktisch kan maken. Echt open voor de ander. We zijn met acht mensen uit de gemeente gekomen en kunnen hier nu praktisch mee verder, zeker omdat we dit samen hebben meegemaakt.

Gabrielle Drost-Stolk, Baptistengemeente Enschede

Heb je deze dag gemist, bekijk dan hier een deel van de ochtendlezingen. ’s Middags waren er workshops. Daarin werd veel gedeeld, op creatieve manieren gewerkt en werd er veel gegeven wat praktisch toepasbaar is in gemeenten. Het waren train-de-trainer-workshops over leren van mensen aan de rand, bekering tot de ander, de ander als bron voor missionair leiderschap, de eredienst als centrum van ontmoeting en lokaal gemeente zijn en missie in Almere. Hand outs van de workshops komen beschikbaar op Missie.nu. Tot volgend jaar!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.