Missionair Café op 15 mei in Waarder

Het Missionair Café laat je iets proeven van nieuwe vormen van gemeente-zijn. Kernwoorden zijn inspiratie, gesprek en leren van elkaar. Dinsdagavond 15 mei zijn belangstellenden te gast in het dorp Waarder, bij een missiegroep van de CAMA Parousia gemeente Woerden.

Voorganger Jan Wolsheimer: ‘In 2011 begon onze kerk te experimenteren met missiegroepen: kleine groepen in een buurt of wijk die vanuit een gezamenlijke missie een christelijke gemeenschap vormen. De mensen die deelnamen aan de groep in Waarder waren veel minder bezig met kerkstructuren en beleidsplannen dan sommige andere missiegroepen. Ze kwamen gewoon samen en begonnen te ontdekken hoe gaaf het is om je leven te delen in een relatief kleine groep. Kenmerkend in Waarder zijn vriendschap, zorg voor elkaar en eenheid in het dorp onder christenen.’

Nieuwe vormen van kerk-zijn

Het Missionair Café wordt georganiseerd door de Unie van Baptistengemeenten, maar is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor nieuwe manieren van kerk-zijn. Ter plekke luister je naar het verhaal uit Waarder. Wat zijn hun ervaringen als missiegroep? Wat is het proces van de bestaande gemeente met missiegroepen? Wat is het hart van de missiegroep en hoe kun je dit mogelijk ook op andere manieren vormgeven in de missie van heel de gemeente?

Interesse? Kom ook langs en neem gerust andere geïnteresseerden mee! Missionair Café incl. maaltijd, dinsdag 15 mei 18.30-21.00 uur. Kosten € 5,- (ter plekke te voldoen). Info en aanmelding: oeds.blok@baptisten.nl (meer info volgt na aanmelding).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.