Missionair Café 11 juni in Rotterdam

Op dinsdagavond 11 juni is er een nieuw Missionair Café, deze keer in Rotterdam. Iedereen die belangstelling heeft voor nieuwe vormen van gemeente-zijn is van harte welkom!

Het Missionair Café laat mensen iets proeven van het zoeken naar nieuwe vormen van gemeente-zijn in onze tijd. Kernwoorden zijn inspiratie, gesprek en leren van elkaar. Dinsdagavond 11 juni zijn we te gast bij de Baptistengemeente Rotterdam-Centrum en het pionierende initiatief Bless Oude Noorden.

Voorganger Sibbele Meindertsma vertelt: ‘Tijdens de gemeentevergadering van 8 oktober 2015 nam de kleine Baptistengemeente Rotterdam-Centrum een moedig besluit. Men wilde gemeente van Jezus Christus blijven in het hartje van Rotterdam en zich daar met hart en ziel voor inzetten. In de 3,5 jaar die volgden is er veel gebeurd. Boven de kerk ontstond een christelijke woongemeenschap die zich samen met de gemeente wil gaan inzetten voor de wijk. Het kerkgebouw werd ingrijpend gerenoveerd tot een eigentijdse, aantrekkelijke plek. De gemeente heeft het pand net weer betrokken en wil nu de deuren openzetten voor de buurt. Dit is een spannend proces. Enige missionaire ervaring heeft de gemeente al in huis, door de verbinding met het pionierende initiatief Bless Oude Noorden.’

Interactie en gesprek

Ter plekke luisteren we naar het verhaal uit Rotterdam. Wat is hun proces van geloof als bestaande gemeente gericht op de buurt en gericht op de toekomst? Welke ervaringen hebben zij opgedaan in de verbinding tussen de bestaande gemeente en het pionierende initiatief Bless? Hoe wordt samengewerkt in een netwerk van kerken in de stad en in de regio Rijnmond? We eten samen en er is veel ruimte voor interactie en gesprek.

Interesse? Kom ook langs en neem gerust andere geïnteresseerden mee!

Missionair Café incl. maaltijd
Dinsdag 11 juni 18.30-21.00 uur
Kosten € 5,- (ter plekke te voldoen)

Adres: Proveniersstraat 52b, Rotterdam
Info en aanmelding: oeds.blok@baptisten.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.