Muzikaal event afscheid ds. Joshi van Veen

Zondag 11 februari vindt vanaf 15.00 uur in Dingstede een muzikaal event plaats ter gelegenheid van het afscheid van ds. Joshi van Veen als voorganger bij de Vrije Baptistengemeente in Meppel. “Het is niet een typische kerkdienst. Men mag een samenzijn verwachten waarbij je wordt verrast door diverse muziekstijlen, wordt geïnspireerd door een relevante toespraak over zingeving, en – voor wie dat wil – fijne ontmoetingen tijdens de aansluitende receptie die rond 16.30 uur begint”, aldus de organisatie.

De muziekstijlen zijn uiteenlopend: De Rechtstaat (rap-act), blackgospel en de Staphorster band Solid United brengt classic gospels ten gehore –waarbij ook wordt teruggeblikt op de uitvoering van bekende artiesten (U2, Elvis Presley, Johnny Cash). Thema van de afscheidspreek van Joshi van Veen luidt ‘Leef alsof het je laatste dag is. Dus leef zinvol en geniet’, naar aanleiding van Prediker 9: 7-11. Tijdens deze toespraak is er muzikale omlijsting door Meppeler muzikanten en zanger/pianist Jafeth Bekx (bekend van de grote sing-inn tijdens de Opwekkingsconferentie).

Cadeautje voor Meppel
“Het event is een cadeautje voor de stad Meppel, daarom is de toegang vrij”, aldus de enthousiaste organisatie. Wel zal er een collecte plaatsvinden voor hulporganisatie Compassion. Voor ouders is het goed te weten dat er kinderdienst is, en crèche voor de allerkleinsten. Alle bezoekers krijgen na afloop een presentje.  Het evenement vindt plaats aan de Gerard Doustraat 13 in Dingstede.

Wie alvast iets wil proeven van de (s)preekstijl van Joshi, kan deze week op TV Meppel kijken naar het programma ‘Meppel Vandaag’, of vrijdagavond 18.00 luisteren naar het radioprogramma Piekuur. Een terugblik n.a.v. de samenkomst zal o.a. in het programma Zon van zondag plaatsvinden. Op internet zijn de toespraken van Van Veen terug te luisteren op www.prediking.nl.

Momenteel staat nog niet vast, of Joshi zal ingaan op het beroep van een volgende gemeente; wel vinden er momenteel diverse gesprekken plaats. De nieuwe voorganger van de Vrije Baptistengemeente Meppel is ds. Wieger Sikkema.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.