Nieuw filmpje: bid mee voor Turkije

Turkije is in 2018 land van het jaar bij ABC Gemeenten. We steunen, samen met de Unie van Baptistengemeenten, een gemeentestichtingsproject in dat land. Rond dit project is een nieuw filmpje beschikbaar, met daarin een oproep om mee te bidden voor Turkije en de jonge gemeenten die daar ontstaan.

Tip: Bekijk het filmpje als gemeente tijdens de samenkomst en bid samen voor Turkije en het project.

Over het project 

Een groot deel van het boek Handelingen en de brieven van Paulus speelt zich af in Turkije. Ooit was het een land waar veel gemeenten waren die Christus kenden. Nu is het land bijna uitsluitend Islamitisch. Er zijn er weinig gemeenten en het evangelisch getuigenis is schaars.

Maar we zien sporen van hoop: er ontstaan kleine lokale gemeente waar Turken Jezus volgen. Deze gemeenten hebben het zwaar, vanwege de ingewikkelde situatie waar het land zich in bevindt. Toch houden de Turkse gemeenten vast aan God. Zij hebben als speerpunt om nieuwe gemeenten te stichten en zo het getuigenis van Jezus in Turkije te laten klinken. Daarin ligt veel werk: training van leiders, het discipelen van mensen, het uitreiken naar de jeugd en het werk onder vluchtelingen.

Meedoen? Kijk hier voor meer informatie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.