Nieuwe voorganger en symposium bij de WEG

Een wisseling van de wacht bij de Westfriese Evangelie Gemeente (WEG). Na ruim zeventien jaar voorgangerschap zal Simon van Groningen per 1 april 2019 met emeritaat gaan. Hij zal het stokje doorgeven aan Arno van Engelenburg (foto), die nu nog voorganger is bij de Baptistengemeente Alphen aan den Rijn Noord, in de volksmond BapNoord. Arno wordt per 1 januari 2019 aangesteld als voltijd voorganger van de WEG.

De intrededienst van Arno zal plaatsvinden D.V. op zondagmiddag 17 februari 2019 in de aula van het Martinus College, De Aanloop 6, 1613 KW Grootebroek. Aanvang van de dienst is 15.00 uur. Simon van Groningen zal voorgaan in deze dienst. U bent van harte welkom om deze dienst bij te wonen.

Symposium over toekomst van de kerk

De oudstenraad van de WEG zegt: “We zijn heel dankbaar voor de tijd dat Simon en Wilma als voorgangersechtpaar onze gemeente hebben gediend, in mooie en moeilijke tijden. We willen dit daarom niet ongemerkt voorbij laten gaan.” Op D.V. 16 maart 2019 wordt er daarom ter gelegenheid van Simons afscheid een symposium georganiseerd onder de titel: De toekomst van de kerk in Nederland. Locatie is het Martinus College (adres zie boven). Inloop vanaf 13.00 uur, aanvang 14.00 uur, afsluiting met een hapje en een drankje rond 18.00 uur. Op het symposium verzorgen Henk Bakker (hoogleraar Baptistica aan de VU) en Eppo Bruins (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie) een inleiding, waarna er een discussie zal zijn onder leiding van de nieuwe voorganger.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op het symposium te komen, dan bent u ook welkom in de ochtenddienst van zondag 17 maart in het Martinuscollege. Aanvang 10.00 u. Na afloop is er een receptie waar u Simon en Wilma kunt ontmoeten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.