Noodhulpactie corona wereldwijd

Unie en ABC Gemeenten starten een noodhulpactie voor coronaslachtoffers wereldwijd. We zamelen geld in om projecten van onze baptisten- en CAMA-partners te ondersteunen. Helpt u mee?

Het coronavirus ‘verovert’ de hele aarde. In het Westen worden we zwaar getroffen. In andere delen van de wereld, waar de medische zorg en het sociale stelsel een stuk slechter zijn, is de situatie ook schrijnend. Via enkele projecten van baptisten- en CAMA-partners willen we helpen en op die manier onze verbondenheid met broeders en zusters wereldwijd vormgeven. Doet u mee?

Hygiënekits voor Syrische vluchtelingen in Libanon

In Libanon zijn naar schatting anderhalf miljoen Syrische vluchtelingen. Onze partner daar, die ook de ‘kindvriendelijke plekken’ coördineert die wij al jaren steunen, is bezig 4400 gezinnen van hygiënekits met onder meer zakdoekjes en handgel te voorzien. Handwerkgroepen van lokale kerken naaien wasbare mondkapjes. Ook wordt er voedsel verspreid. Daarbij richten ze zich op de meest kwetsbare vluchtelingen die in kampen en sloppenwijken wonen, waar de hygiëne heel beperkt is en fysiek afstand houden nauwelijks haalbaar is.

Ondersteuning voor vluchtelingen in Turkije

In de Turkse stad Van ondersteunen we als Unie en ABC een gemeentestichtingsproject. Er is daar twee jaar geleden evangelisatiewerk begonnen onder Turken, Koerden, en Iraniërs, en inmiddels telt de gemeente negentig leden. Ook Van is getroffen door corona en de economie ligt helemaal stil. Al twintig gezinnen zijn als gevolg daarvan hun baan kwijtgeraakt. Omdat zij vluchtelingen zijn, ontvangen ze geen ondersteuning van de Turkse overheid. De gemeente helpt hen onder meer met voedsel. Pastor Mo verteld over de nood in deze video:

Medische zorg in Senegal

CAMA-zendelinge Tabitha Kieviet werkt als arts in Senegal. Zij luidt de noodklok vanwege de medische situatie daar. Er is geld nodig voor de simpelste dingen, zoals handschoenen, mondkapjes, ziekenhuiscontroles en zuurstofflessen, maar bijvoorbeeld ook voor transport van patiënten. Collega-zendelingen Jowan en Lieneke vertellen er meer over in de video hieronder:

Helpt u mee?

We willen deze projecten graag ondersteunen met een bijdrage vanuit Unie en ABC en zijn daarnaast in gesprek met andere partners over hun initiatieven rondom coronanoodhulp. Wilt u onze noodhulpactie als gemeente of individueel ondersteunen? Dan kunt u uw bijdrage overmaken op op bankrekening NL40 INGB 0004 3810 81 t.n.v. ABC Gemeenten onder vermelding van ‘Noodhulp corona’. De giften worden verdeeld over verschillende projecten.

Tip: online collecte

Nu uw gemeente niet in een zondagse dienst bijeenkomt, is het misschien een idee om in de online dienst of via uw nieuwsbrief aan uw gemeenteleden te vragen een bijdrage voor deze noodhulpactie over te maken naar uw gemeente. Zo kunt u online collecteren en later als gemeente het bedrag overmaken. U kunt dan bijvoorbeeld een van de bovenstaande filmpjes of de powerpoint-slide die we naar de secretarissen hebben gestuurd toevoegen met een link of integreren in uw online dienst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.