Noord-Korea beloont christenvervolgers

Noord-Korea is misschien wel het meest gewelddadige land ter wereld. Open Doors vraagt aandacht en gebed voor de christenen in dit land.

Arrestaties, aanvallen, mishandelingen en moord: dit zijn heel duidelijke voorbeelden van het geweld dat plaatsvindt tegen Noord-Koreaanse christenen. Maar er is ook zoveel geweld tegen christenen dat minder makkelijk te meten is. Het is de sluipende vervolging, de druk die christenen ervaren.

Noord-Koreanen zijn niet vrij om hun geloof in de Here God te uiten. Ze mogen Hem niet aanbidden en niet in de Bijbel lezen. Christelijke radio is verboden en anderen het evangelie vertellen is zeer strafbaar. Het is zelfs te gevaarlijk voor ouders om hun kinderen over hun geloof te vertellen. Christenen zijn zich constant bewust van het gevaar dat ze lopen. De spanning om te worden ontdekt is groot.

De grootste vervolger
De Noord-Koreaanse overheid is de grootste christenvervolger en heeft alle kerken gesloten, met uitzondering van een paar ‘showkerken’. De bevolking wordt ingezet om christenen te ontmaskeren. Niet alleen de ontdekte christen wordt dan opgepakt, maar ook zijn of haar familie. Mensen die christenen vervolgen, worden beloond, in plaats van gestraft voor hun daden.

God is trouw
Ondanks alle beperkingen in het land is God trouw. Dat is het getuigenis van ondergrondse christenen. Een van hen zei: “We zijn in staat om te blijven geloven ondanks de moeilijkheden. We proberen ons geloof in Christus zuiver te houden, in al het lijden.” De christenen gaan door. “Het is ons verlangen dat we het evangelie blijven verspreiden. We vergeten uw liefde en zorg om ons niet. Het gaat goed met ons dankzij uw gebed.”

Gebedspunten

  • Dank voor het getuigenis van Noord-Koreaanse christenen, die hun leven riskeren om anderen over de Here Jezus te vertellen.
  • Bid om kracht en moed voor de christenen die gevangenzitten en mishandeld worden.
  • Blijft u ook bidden voor Kim Jong-un en zijn handlangers? De Here God kan hun harten veranderen.

Lees meer op de website van Open Doors.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.