Overlijden Herb Boyd

Op 21 januari overleed Herb Boyd, tijdens zijn leven onder meer zeer actief als gemeentestichter in het zuiden van ons land. Zijn familie schrijft onderstaand in memoriam.

Op 21 januari om 2:13 ’uur s nachts is mijn vader, Herb Boyd, na een spoedoperatie waar hij niet van herstelde, stilletjes gepromoveerd naar de Hemel. Daar is hij nu in de nabijheid van zijn Heer, zijn vrouw, Ruth, zijn tweede vrouw, Madaline, en zijn ongeboren dochter van 1953. Hij mag waarschijnlijk even rusten, maar al gauw zal hij ongetwijfeld een manier vinden om zijn Heiland en Heer te dienen en te aanbidden.

Herb Boyd is in 1954 met zijn vrouw, Ruth, vanuit de VS naar Nederland gekomen als Baptisten gemeentestichter. Hij was de (menselijke) oprichter van de Evangelische Baptisten Gemeente Eindhoven, mede-oprichter van de Evangelische Baptisten Gemeente in Tilburg en de oprichter van de Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard, waar hij uiteindelijk met pensioen ging. Bij velen was hij ook bekend als “Flash” de leider van het Goed Nieuws Bijbel Tienerkamp in de jaren ’80 en ’90. Tot zijn dood was hij deel van Stichting Gemeente Stichters Zuid-Nederland en zoveel mogelijk actief betrokken bij onze activiteiten.

De begrafenis is gepland op maandag 28 januari om 10:30 uur in de Protestantse Kerk in Valkenswaard. Thema: “De stem van de Waarheid vertelt ons een ander verhaal.” De dienst wordt geleid door de Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard, David Boyd zal het Woord brengen.

Hij laat achter:

David en Crissie Boyd (zoon) – Evangelische Baptisten Gemeente Veghel (gemeentestichter)
Daniel en Heather Boyd (kleinzoon) – Evangelische Baptisten Gemeente Bergen op Zoom (gemeentestichter)
Mark en Leslie Boyd (kleinzoon) – Freie Baptisten Gemeinde Neumarkt in Duitsland (gemeentestichter)
Nathan en Rebekah Boyd (kleinzoon) in de VS

Alsmede 14 achterkleinkinderen.

Op het moment dat hij om om 2:13 uur stierf, werd Lillian Faith Boyd in Neumarkt geboren, zijn 14e achterkleindochter. Wij noemen dit “een knipoog van de Here God”.

David Boyd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.