Presentatie boek rond 175 jaar baptisme

Op 15 mei is het 175 jaar geleden dat de eerste baptistengemeente in Nederland werd gesticht. Ter gelegenheid daarvan wordt die dag online het boek ‘Terug naar de toekomst’ feestelijk gepresenteerd.

Terug naar de toekomst

175 jaar baptisme in Nederland is een mooie aanleiding om een historisch deeltje te publiceren in de Baptistica Reeks. Met dit boek gaan we ‘Terug naar de toekomst’: door verhalen uit het verleden te laten spreken, worden we uitgedaagd om in het heden en met het oog op de toekomst onze weg met Christus gaan. Zo ontstaat er een vruchtbare en kritische dialoog, waarin wij onze traditie bevragen en andersom. We hebben daarbij gekozen voor een biografische benadering, door tien zeer verschillende personen uit de 19e en 20e eeuw te portretteren die het gezicht van het baptisme in Nederland mede hebben gekleurd. Daarnaast hebben drie theologen vanuit hun eigen achtergrond en expertise een reflectie op het geheel geschreven.

Online presentatie

Vanwege de coronacrisis kan de oorspronkelijke viering van 175 jaar baptisme in Nederland, in Gasselternijveen, niet doorgaan. En zoals veel fysieke ontmoetingen op dit moment door online contact wordt vervangen, is ook deze viering in een online jasje gestoken. Op 15 mei kunt u via deze website om 19.00 uur de presentatie van het nieuwe boek meebeleven. U bent er toch ook bij? Hier is alvast de link.

Nu al bestellen of inkijken

U kunt het boek nu al hier bestellen. Daar kunt u ook het eerste hoofdstuk alvast gratis downloaden om een eerste indruk te krijgen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.