Project van de maand: Gemeentestichting India

Elke maand besteden Unie en ABC aandacht aan een ‘project van hoop’. In februari is dat een gemeentestichtingsproject in het onbereikte noorden van India.

India is het land van de grote getallen: 1,2 miljard inwoners, 2.500 bevolkingsgroepen en honderden verschillende talen. Toch is India ook één van de moeilijkste landen voor evangelisatie. Zo zijn er nog maar 300 bevolkingsgroepen bereikt met het Evangelie.

De kerk in India groeit, vooral door zending uit India zelf. Toch blijven er grote uitdagingen. Verreweg het meeste zendingswerk is gericht op de Dalit en de stammen in het platteland. Maar de meeste onbereikte mensen wonen in steden. Weerstand tegen het Evangelie groeit in India. De huidige regerende partij heeft een hindoe-nationalistische agenda en de vervolging tegen christenen neemt toe.

ABC- en Unie-gemeenten kunnen meehelpen aan de grootste zendingsuitdaging van de wereld. Via CAMA Zending zijn we namelijk verbonden met een Indiaas theologisch instituut, met de lokale CAMA-kerk en met een team van CAMA-zendelingen.

Theologisch instituut

Uit veiligheidsredenen wordt de naam en plaats van deze school niet genoemd. Het is een instituut gericht op het noorden van India: het minst bereikte gebied van India, waar het Evangelie nauwelijks klinkt. Jonge gemeenteleiders, soms de eerste gelovigen uit hun families, worden getraind om gemeenten te starten en te leiden in hun eigen onbereikte hindoe-volken. Hoe kunt u helpen?

  • U kunt bidden voor één van de theologie-studenten. U krijgt contact met hem of haar en kunt voor een specifiek persoon bidden. Zij zullen ook voor u bidden.
  • U kunt een student, en toekomstige gemeenteleider, financieel ondersteunen (studie, kost en inwoning kosten circa € 1200).
  • Hebt u een doctoraat in theologie of een Master met tien jaar ervaring, dan kunt u les geven voor een module van een week of langer.

Bekijk hier een filmpje:

Partner met de CAMA-kerk

In de staten Gudjarat en Maharastra staan verschillende CAMA-kerken, maar nog minder dan één procent van de bevolking is er christen. We zijn blij dat de kerken zich steeds verder beginnen te ontwikkelen in het bereiken van hun volksgenoten, die normaal nooit het Evangelie horen. Word partner met de CAMA-kerk en help mee in de missie om de minst bereikten te bereiken met het Evangelie:

  • Ondersteun de lokale zendelingen voor € 1000 per jaar
  • Bezoek een kerk en bemoedig hen

Word zendeling

We danken God voor de zendingsbeweging vanuit de Indiase kerk. Maar de taak is op dit moment zo groot dat er ook buitenlandse zendelingen nodig zijn. We hebben meer Nederlandse zendelingen nodig die het Evangelie kunnen verspreiden in India. Bent u geïnteresseerd? Plan dan een koffieafspraak in via https://camazending.nl/zendeling-worden/  of neem voor meer informatie contact op via info@camazending.nl.

Een gift geven?

Collecteert uw gemeente voor dit project of wilt u persoonlijk een gift geven? Dan kunt u het bedrag overmaken:

  • op bankrekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. de naam van het project of
  • op bankrekening NL40 INGB 0004 3810 81 t.n.v. ABC Gemeenten o.v.v. de naam van het project

Alvast hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Dit is een project dat ABC en Unie samen met CAMA Zending doen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.