Project van de maand: gemeentezendelingen

Elke maand besteden Unie en ABC aandacht aan een ‘project van hoop’. In april is dat de ondersteuning van gemeentezendelingen.

Vanuit ABC- en Unie-gemeenten zijn ruim 140 zendelingen uitgezonden. Dichtbij, ver weg, betrokken op diaconaat of woordverkondiging, werkend voor allerlei verschillende organisaties.

Fonds voor tegemoetkoming kosten

Door te geven voor dit project ondersteunt u alle gemeentezendelingen. Zij kunnen daardoor namelijk gebruik maken van een regeling om een tegemoetkoming te krijgen voor kosten die ze (willen) maken voor scholing, begeleiding, coaching en re-integratie. Een stukje ‘extra’ zorg dus.

Zo konden we in 2019 onder andere een echtpaar uit een ABC-gemeente in Amsterdam ondersteunen in een taalopleiding die zij volgen om als zendeling naar Mayotte te kunnen gaan – dit is een eiland in de Indische Oceaan. Zij gaan daar o.a. werken met straatkinderen. Voor een zendeling uit de Unie-gemeente in Lelystad konden wij het voorbereidingstraject om naar Azië uitgezonden te worden mede financieren. Een zendeling uit Harderwijk kreeg een bijdrage voor coaching en debriefing. Lees hier meer over de regeling.

Zendingsbeleid in de gemeente – We helpen u graag!

Bij het uitzenden van zendelingen komen allerlei zaken kijken: roeping, missie, financiën, een thuisfrontcommissie, de steun van de gemeente, enzovoort. Als geloofsgemeenschappen denken we hier graag in mee. In dat kader vindt u op de website van de Unie informatie die u kunt gebruiken om als raad of zendingswerkgroep met een toekomstige zendeling in gesprek te gaan en onder meer afspraken te maken over wat je van elkaar verwacht qua communicatie, financiering, gebedsondersteuning en dergelijke. Meer informatie vindt u hier.

Een gift geven?

Collecteert uw gemeente voor dit project of wilt u persoonlijk een gift geven? Dan kunt u het bedrag overmaken:

  • op bankrekening NL40 INGB 0004 3810 81 t.n.v. ABC Gemeenten o.v.v. de naam van het project of
  • op bankrekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. de naam van het project

Alvast hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.