Project van de maand: het noodfonds

Elke maand besteden ABC en Unie aandacht aan een ‘project van hoop’. In juli is dat het noodfonds. Vanuit dit noodfonds bieden we noodhulp daar waar zich rampen voltrekken.

Bij grote rampen brengen we als gemeenschap vaak grote bedragen bij elkaar. Ook bij betrekkelijk kleine rampen, die minder aandacht in de media krijgen, kunnen we soms hulp bieden.

Noodhulp via het noodfonds betekent in principe ondersteuning van het werk van lokale Baptisten- en CAMA-gemeenten. Daar waar dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat ze daar niet zijn of geen mogelijkheden hebben om hulp te bieden, kiezen we voor hulp via christelijke ontwikkelingsorganisaties zoals Tear. We hopen zo aan gemeenten in Nederland mogelijkheden te geven om solidair te zijn met mensen in nood.

De afgelopen jaren kwamen we op die manier onder andere in actie:

  • voor slachtoffers van het coronavirus wereldwijd (2020)
  • Voor Mozambique en Malawi die binnen een paar maanden door de cycloon Idai en vervolgens door de orkaan Kenneth werden getroffen (2019)
  • voor hulpverlening in het oosten van Oekraïne waar het na de annexatie van De Krim door Rusland nog altijd onrustig is (2018 en 2019)
  • voor winterhulp onder vluchtelingen in Syrië (2019)
  • voor de door aardbevingen en een tsunami getroffen Indonesische eilanden Lombok en Sulawesi (2018)
  • voor de door modderstromen geteisterde hoofdstad van Sierra Leone (2017)

Onmiddellijk in actie komen

Hoewel we in actuele situaties vaak een specifieke oproep aan de gemeenten doen om te collecteren, is het fijn als het noodfonds ook tussentijds gevuld blijft. We kunnen dan na een ramp onmiddellijk in actie komen en tegemoet komen aan een verzoek om hulp van onze partners ter plaatse, zonder te hoeven wachten op de giften die in de periode daarna binnenkomen.
Dus als u geeft voor het noodfonds zonder dat er een concrete actie loopt, wordt uw bijdrage gebruikt om hulp te bieden in een volgende noodsituatie.

Een gift geven?

Collecteert uw gemeente voor dit project of wilt u persoonlijk een gift geven? Dan kunt u het bedrag overmaken:

  • op bankrekening NL40 INGB 0004 3810 81 t.n.v. ABC Gemeenten o.v.v. noodfonds of
  • op bankrekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. noodfonds

Alvast hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.