Project van de maand: Kerk in India

Elke maand besteden ABC en Unie aandacht aan een ‘project van hoop’. In maart is dat het project ‘Kerk in het onbereikte noorden van India’ van CAMA Zending.

India is een land met duizelingwekkende getallen: 1,3 miljard inwoners, bijna 2.600 bevolkingsgroepen en honderden verschillende talen. India is ook één van de grootste zendingsuitdagingen ter wereld. Zo zijn er nog 2300 bevolkingsgroepen niet bereikt met het Evangelie, meer dan 30% van alle onbereikte volken ter wereld (bron: Joshua project).

De kerk in India groeit. De weerstand tegen het Evangelie groeit ook. De huidige regerende partij heeft een hindoe-nationalistische agenda waardoor de vervolging van Indiase christenen flink is toegenomen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het verhaal van Sundar*.

“Mijn naam is Sundar. Ik ben geboren in een hoge kaste. Mijn hele familie aanbad hindoe-goden. Jarenlang had ik geen vrede en vreugde in mijn hart. Ik had ook last van een huidziekte, maar niets hielp… totdat ik genezen werd in Jezus’ naam. Zo ervoer ik de kracht en de liefde van Jezus. Ik kreeg te maken met tegenstand. Ik ben zelfs tijdelijk van huis weggevlucht, maar ook mijn familie volgt nu Jezus. Ik word nu toegerust om het Evangelie door te geven. Ik wil kerken planten en anderen hierbij helpen door onderwijs te geven in mijn omgeving. Er zijn vele uitdagingen voor Indiase voorgangers: vervolging, afwijzing door familie en de samenleving, financiële zorgen… Maar te midden van alle uitdagingen is God goed en trouw. Zijn genade is genoeg.”

India heeft een generatie goed toegeruste kerkplanters en kerkleiders nodig om het Evangelie door te kunnen geven en leiding te geven aan de groeiende kerk in verdrukking. U kunt meehelpen met het vervullen van deze grote zendingsuitdaging. Via CAMA Zending zijn we namelijk verbonden met een Indiaas theologisch instituut, dat studenten als Sundar opleidt. Ook Paulien Vervoorn en Oscar Lohuis, deel van de Nederlandse ABC-gemeenten, zijn hierbij betrokken.

Theologisch instituut*

Sundar studeert aan een theologisch instituut in het noorden van India: een gebied met circa 600 miljoen inwoners, waar nog maar heel weinig christenen zijn. Jonge gemeenteleiders, soms de eerste gelovigen uit hun families, worden getraind om gemeenten te stichten en te leiden in hun eigen onbereikte hindoe-omgeving. De eerste zeventien studenten zijn afgestudeerd. Ze verlangen ernaar om het Evangelie door te geven, hoewel het werk ze mogelijk ook veel zal kosten.

U kunt hen helpen door een afgestudeerde student in gebed en financieel te ondersteunen om kerkplantingswerk te doen. Hij of zij kan voor een termijn van maximaal vijf jaar ondersteund worden met een lokaal gangbare toelage. Het is de bedoeling dat de gestichte gemeente na die vijf jaar financieel zelfvoorzienend is. Voor één kerkplanter is € 3600,- per jaar nodig.

Gezocht

We zoeken gemeenten die betrokken willen zijn bij het Theologische Instituut en de ondersteuning van kerkplanters die na hun opleiding uitgezonden worden. Neem hiervoor contact op met Boudewijn van Schoonhoven van CAMA Zending via boudewijn@camazending.nl.

* Om veiligheidsredenen is een pseudoniem gebruikt en wordt de naam van het theologische Instituut niet genoemd

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.