Project van de maand: Vrouwen Sierra Leone

Elke maand besteden ABC en Unie aandacht aan een ‘project van hoop’. In november is dat het vrouwenwerk van de Baptist Convention in Sierra Leone. Via o.a. een bakkerij en een kippenfokkerij leren kwetsbare vrouwen om zelf in hun inkomsten te voorzien.

Sierra Leone behoort tot de armste landen van de wereld. Vooral vrouwen en kinderen in plattelandsgebieden hebben het vaak moeilijk. Jarenlang is er vanuit het Nederlandse vrouwenwerk van de Unie gegeven voor het werk van Aisha Oosterloo in dat land. Ondanks dat Hans en zij ondertussen met pensioen zijn gegaan, willen we het vrouwenwerk van de Baptisten Conventie van Sierra Leone blijven ondersteunen. Er is eind 2015 en begin 2016 hard gewerkt aan de oplevering van een weduwenhuis in Lunsar om kwetsbare vrouwen op te vangen.

Bakkerijproject

In het verlengde van het weduwenhuis ontwikkelt de Baptisten Conventie kleinschalige programma’s waarin kwetsbare vrouwen leren om zelf in hun inkomsten te voorzien. Afgelopen jaar is in dat kader gestart met een bakkerijproject. De vrouwen die hierbij betrokken zijn bakken brood van hoge kwaliteit. De verkoop daarvan in hun omgeving wordt deels door andere gemeenteleden gedaan, die daar op hun beurt commissie over ontvangen. Op die manier betekent het bakkerijproject voor een nog grotere groep mensen een aanvulling op hun inkomsten. Op de foto is te zien hoe een nieuwe bakkerij wordt gebouwd.

Kippen

Nu de bakkerij goed loopt, wordt in 2019 gestart met een nieuw onderdeel dat vrouwen van werk en inkomen kan voorzien: een kippenhouderij. Het is de bedoeling een goed uitgeruste stal voor pluimvee bouwen die plaats biedt aan maximaal 500 kippen. Daarnaast worden 300 kuikens van drie maanden oud aangekocht en andere benodigdheden als start voor de productie en marketing van eieren. Ten slotte wordt aandacht besteed aan goede en effectieve marketing van pluimveeproducten.

Het verdienen van een eigen inkomen betekent een groot verschil voor weduwen en andere vrouwen die in hun eigen onderhoud moeten voorzien. Zo blijven we bouwen aan onze relatie met Sierra Leone.

Een gift geven?

Collecteert uw gemeente voor dit project of wilt u persoonlijk een gift geven? Dan kunt u het bedrag overmaken:

  • op bankrekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. de naam van het project of
  • op bankrekening NL40 INGB 0004 3810 81 t.n.v. ABC Gemeenten o.v.v. de naam van het project

Alvast hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.