Projecten van hoop – Doe je mee?

Met ingang van 1 januari 2019 zoeken ABC en Unie een nauwere samenwerking op het gebied van zending, in lijn met de voorstellen die in het najaar door de ledenvergaderingen zijn aangenomen. In het afgelopen jaar zijn de eerste stappen al gezet door samen te werken in het project van het jaar rondom ‘gemeentestichting in Turkije’. Komend jaar willen we deze samenwerking uitbreiden door samen meer projecten te gaan ondersteunen binnen het wereldwijde netwerk van Baptisten- en CAMA-gemeenten.

‘Projecten van Hoop’

ABC Gemeenten kent een traditie waarin elk jaar een ‘land van het jaar’ wordt uitgelicht, zoals eerder al Syrië, en afgelopen jaar Turkije. Binnen de Unie werd gewerkt met een projectenfolder met daarin een aantal projecten uit de internationale Baptistengemeenschap. In lijn met de voorstellen worden deze twee structuren samengevoegd, waarbij elke maand een project wordt uitgelicht uit onze gezamenlijke familie en in samenwerking met enkele partnerorganisaties. Deze projecten krijgen in die maand aandacht in de nieuwsbrief en op de sociale media van beide geloofsgemeenschappen; gemeentestichting Turkije blijft in 2019 ‘project van het jaar’ en krijgt extra aandacht in twee mooie gemeentestichtingsprojecten.

Doe je mee?

Met deze zendingsprojecten, projecten van hoop, willen we uitdrukking geven aan het feit dat we deel uitmaken van een internationale familie van CAMA- en Baptistengemeenten. We hopen dat vele gemeenten zich hierbij aan willen sluiten. Dat kan door voor één of meerdere projecten te bidden of te collecteren, soms is het ook mogelijk om een directe band op te bouwen tussen gemeente en project.

We doen de projecten in samenwerking met onze partnerorganisaties: CAMA Zending, European Baptist Mission International, European Baptist Federation en Tear Nederland.

Vind hier informatie over alle projecten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.