Regiocoördinator Jonathan Schouten stelt zich voor

De bestuursleden en medewerkers van ABC Gemeenten stellen zich één voor één voor. Deze keer is het de beurt aan de regiocoördinator Jonathan Schouten.

Als regiocoördinator Zuid onderhoud ik contact met de ABC- en Unie-gemeenten in Brabant en Limburg. Het is mijn verlangen dat de ABC- en Unie-kerken in Zuid-Nederland met elkaar een hechte familie vormen. De activiteiten die we in de regio ontplooien zijn hierop gericht. We stimuleren leiders van de lokale kerk om met elkaar op te trekken, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Samen zijn we onderweg en proberen we de missie die God ons heeft gegeven vorm te geven. We zoeken met elkaar naar manieren om dat in te vullen op een manier die past in deze tijd en de context van Zuid-Nederland.

Het is mijn overtuiging dat het heel goed is als lokale kerken regionaal en nationaal met andere kerken optrekken en zich aan elkaar verbinden. Hier wil ik me als regiocoördinator graag voor inzetten. Ik zie het als een uitdaging om, naast voorgangers en stafwerkers, ook andere kaderleden van de lokale kerk te stimuleren relaties op te bouwen binnen het netwerk van ABC en Unie.

Naast mijn rol als regiocoördinator ben ik parttime in dienst van de CAMA Parousia gemeente in Den Bosch. Als pastor ben ik verantwoordelijk voor pastoraat en kringen. Samen met mijn vrouw en kinderen woon ik in Waalwijk. In mijn vrije tijd wandel ik graag in de Loonse en Drunense duinen, lees romans en bezoek samen met mijn zoon de wedstrijden van RKC Waalwijk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.