Steviger preken: training Geloofwaardig uitleggen

Geloofwaardig Spreken geeft voor de tweede keer de training Geloofwaardig uitleggen: het fundament onder je preek. De training, speciaal ontworpen voor niet-theologen, start op 24 september. In drie donderdagen leren sprekers hoe ze de Bijbel kunnen laten (s)preken tijdens de preek.

  • Op de eerste dag ontdekken de deelnemers wat er in een Bijbelgedeelte staat. Ze oefenen met verschillende genres, zoals vertellingen uit het Oude Testament en brieven uit het Nieuwe Testament.
  • Tijdens de tweede dag gaan ze aan de slag met commentaren om te begrijpen wat een Bijbelgedeelte destijds betekende.
  • Op de derde dag vertalen ze de boodschap naar toepassingen voor zichzelf en hun luisteraars. Tussendoor geven ze onderling feedback en krijgen ze feedback van Debora Krikken.

‘Afgelopen zondag preekte ik al anders’, zei een van de deelnemers vlak na de vorige training. ‘Ik raad de training iedereen die weleens voorgaat aan. Ongeacht je kerkelijke stroming of overtuiging. Ik raad het zelfs mensen aan die niet van plan zijn om te gaan preken, maar alleen de Bijbel beter willen doorgronden.’

Sinds 2012 geeft Geloofwaardig Spreken (s)preektrainingen. Paulien Vervoorn: ‘God is het waard dat we zijn goede nieuws goed communiceren.’

Meer info en aanmelden: geloofwaardigspreken.nl/geloofwaardiguitleggen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.