Sulawesi: noodhulp na tsunami

Vrijdagavond 28 september is Indonesië opnieuw getroffen door een aardbeving. De aardbeving, 7.5 op de schaal van Richter, had een tsunami tot gevolg die 30 minuten later aan land kwam. Een zes meter hoge vloedgolf heeft de stad Palu en omliggend gebieden getroffen.

Na de recente aardbevingen op Lombok is dit een grote schok voor het land en de lokale CAMA-kerken. De CAMA-kerken hebben het zwaar te verduren. Op dit moment weten we dat er van de CAMA-kerken op Sulawesi drie zwaar getroffen zijn en er één kerk volledig verwoest is. We danken God dat de Indonesische CAMA-werkers in veiligheid verkeren. CAMA-werkers zijn op dit moment bezig de schade te inventariseren en noodhulp te coördineren.

Onze Nederlandse CAMA-zendelingen, Peter en Annemarie Dekker, werken in Makassar, ongeveer 600 kilometer verwijderd van het rampgebied. Ze hebben de aardbeving gevoeld, maar zijn veilig.

Stad verwoest

Deze week vertrekt een CAMA-team naar het rampgebied om noodhulp te coördineren en te helpen waar nodig is. Helaas is het niet mogelijk om eerder het gebied te bereiken aangezien de wegen en het vliegveld beschadigd is. De schade is op dit moment niet te overzien. Zo meldt Pak Andreas van CAMA Indonesië: “De hele stad is verwoest, het herstel gaat lang duren. Gisteren was er plundering in de winkels. De situatie is als in een stad met rellen, zoals oorlog. Schoon water is niet aanwezig. In de hele stad ruik ik de geur van lichamen van mensen die zijn omgekomen. Veel rouwende families. Veel trauma.”

Bidden en geven

Wij doen een dringende oproep om te bidden voor Sulawesi! Bidt u mee dat de kerken juist nu de handen en voeten van Jezus mogen zijn voor hen die grote verliezen lijden?

Daarnaast roepen wij u op om te collecteren of doneren voor Sulawesi, zodat onze lokale CAMA-werkers zo snel mogelijk voedsel, water, medicijnen en andere noodmiddelen kunnen verstrekken. Uw donatie wordt door de CAMA-kerk ter plekke gebruikt om de liefde van Christus te tonen.

Wilt u meer weten over CAMA Zending op Sulawesi of wilt u machtigingskaarten aanvragen voor een collecte? Kijk op www.camazending.nl of stuur een mail naar info@camazending.nl.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.