Summerschool Een preek die staat als een huis

In juli start de eerste editie van de summerschool-variant ‘Een preek die staat als een huis’. In vijf dagen maken de deelnemers een preek die staat als een huis. Voor beginnende en ervaren sprekers.

Het kost veel tijd om een preek te maken. Vaak is het iets dat je vooral in je eentje doet. Je weet dat het beter kan, maar je weet niet precies hoe. Tijdens de summerschool loop je op een gestructureerde én speelse manier alle stappen door. Van maandag tot en met vrijdag verblijven de deelnemers in de Abdij van Berne Heeswijk.

Paulien Vervoorn vindt meerdere dingen belangrijk bij het maken van een goede preek, zoals een bijbels verantwoorde boodschap, een goede opbouw en een boeiende presentatie. Elk facet komt aan bod. De theorie lees je thuis door, zodat je tijdens de training zoveel mogelijk kunt ervaren wat werkt en wat niet werkt voor je. Op dag 5 houd je een deel van je preek.

Tijdens de training is ruimte ingebouwd voor ontmoeting, huiswerk en het bijwonen van de vieringen van Abdij van Berne Heeswijk.

Kijk hier voor meer informatie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.