Symposium ‘Geest, ziel en lichaam’

Netwerk Vredestichters organiseert op vrijdag 3 april in Houten een symposium met als onderwerp ‘De invloed van spanning en conflict op je geest, ziel en lichaam’.

Leven in harmonie met God, jezelf en de ander. Welk (gelovig) mens wil dat niet? Het spreekt over de balans tussen zorg dragen voor jezelf en van betekenis zijn voor de ander.

De werkelijkheid van het leven laat zien dat die balans niet een vanzelfsprekendheid is. De gebrokenheid heeft velen uit balans gebracht: mannen en vrouwen die met zichzelf in onmin leven, de verbinding met de ander vermijden en vervreemd zijn geraakt van God.

Om weer in balans te komen en te blijven is zorg en aandacht nodig op alle gebieden: het geestelijke, psychische en het fysieke van de mens. De mens is in die zin een (gesloten) systeem. Als hij op één gebied uit balans raakt, werkt dat door op de andere gebieden. Bijvoorbeeld opgekropte boosheid heeft een implosieve uitwerking. Het ‘vreet’ energie, het gaat in je lijf zitten.

Tijdens het symposium willen wij op verschillende manieren aandacht geven aan die gebieden, nadenken over de samenhang tussen die gebieden en wat dat van de zorgdrager vraagt.

Praktische informatie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.