Symposium over ‘de ideale kerk’

Op woensdag 13 november vindt in het Baptist House een symposium over ‘de ideale kerk?’ plaats. Aanleiding is het proefschrift ‘Diaspora as Mission’ van onderzoeker en seminarium-docent Daniël Drost dat hij een dag eerder verdedigt.

Titel van het symposium is ‘Recovering from ecclesial idealism’. In onze ideeën over de kerk kunnen we nogal idealistisch zijn. Dat speelt zeker op nu we ons realiseren dat we in een post-christendomtijd leven. De kerk lijkt steeds minder invloed  te hebben in onze samenleving. Hoe gaan we daarmee om? Een tandje bijzetten? Harder werken en bidden om de samenleving te beïnvloeden? Of juist inzetten op een kleine, maar standvastige tegen-cultuur? Waarin we het koninkrijk echt uitleven?

Deze reacties laten onze idealen zien. En deze idealen kunnen inspireren, maar kunnen ons ook uitputten. Daar gaat dit symposium over. Vanuit verschillende achtergronden zullen de sprekers delen en reflecteren op kerkelijk idealisme en hoe we er van bij kunnen komen.

Het symposium duurt van 9.30 tot 15.00 uur. Sprekers zijn onder meer Paul Martens (Baylor University), Fernando Enns (Vrije Universiteit), Henk Bakker (Vrije Universiteit), Mike Pears (IBTSC), Regien Smit (PhD Vrije Universiteit) en Hans Riphagen (Baptisten Seminarium).

Aanmelden kan hier.

  • Lees hier meer over het onderzoek van Daniël Drost.
  • Bekijk hier de flyer van het symposium.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.