Symposium Spanning en cultuur in de kerk

Bouwen aan een cultuur waarin we beter omgaan met spanningen en conflicten. Dat is het onderwerp van een symposium van Netwerk Vredestichters op 22 maart in Houten. Hoofdspreker is dr. Robert Doornenbal. Hij zal aan de hand van een denkmodel inzicht geven hoe visie, structuur en cultuur op elkaar inwerken, op allerlei niveaus. Twee cultuuraspecten die spanningen voorkomen of juist aanwakkeren zijn voor hem (mis)communicatie en vertrouwen/wantrouwen. Dat zal hij uitdiepen. “Ik merk dat vooral als we het hebben over gevoelige thema’s, zoals de doop, homoseksualiteit, visie op het Avondmaal, Israël, enzovoort. Hier komt vaak veel emotie bij kijken, omdat het mensen op een diep niveau raakt. Hoe we met elkaar omgaan, bepaalt dan of we een onderwerp, hoe ingewikkeld of beladen ook, toch goed kunnen bespreken.”

Netwerk Vredestichters heeft Robert Doornenbal gevraagd vanwege zijn promotieonderzoek op het gebied van leiderschap en zijn ervaring als supervisor, docent en voorganger.

Het symposium wordt gehouden in de Lichtboog in Houten van 9.30 tot 15.00 uur. Na de hoofdlezing wordt er in twee ronden in focussessies ingegaan op de praktijk via casussen. Informatie en opgave: www.vredestichters.nl.

Over Netwerk Vredestichters

Netwerk Vredestichters is opgericht in 2008 en het team heeft inmiddels ruim 65 gemeenten uit diverse kerkgenootschappen geholpen in spannende situaties door procesbegeleiding, toerusting en persoonlijke coaching. Het team bestaat uit: Eddy de Pender, Gerard van der Schee, Ger en Karin Somhorst, Peter van Genderen en Bert Moolhuizen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.