Syrië: land van het jaar

Het derde filmpje: aanmoedigen
Het verhaal van de opa en vader van Edward moedigt ons aan om zendelingen te sturen waar er nog geen gemeenten zijn.
Edward Awabde van onze zustergemeente in Syrië heeft ons bedankt voor de giften die wij hebben overgemaakt. Hij heeft ons opgeroepen om te bidden voor de situatie in Syrië. In dit laatste filmpje laat hij zien hoe zendingswerkers 100 jaar geleden zijn opa hebben geraakt en het begin waren geweest van de ABC zustergemeente in Syrië vandaag de dag.

Geef
Het afgelopen jaar hebben we als ABC gemeenten veel aandacht besteed aan Syrië als land van het jaar. We stonden tijdens de samenkomsten stil bij dit land door middel van gebed en collecten en door het laten zien van filmpjes. In september hebben we aangekondigd dat we drie filmpjes zouden maken over Syrië die gebruikt kunnen worden tijdens de zondagdiensten. In deze filmpjes legt Edward Awabdeh, voorganger van Syrische ABC zustergemeenten, uit wat de situatie is en waar behoefte aan is.

Bid
Het eerste filmpje ‘geef’ is al in september verstuurd. Daarin bedanken pastor Edward en zijn vrouw Rana voor de giften van afgelopen jaar en wordt er verteld wat er met het geld is gedaan. Het tweede filmpje stond de afgelopen maanden op de ABC website.

 

 

tweede filmpje ‘bid’ 

Wij hopen dat de filmpjes vertoond kunnen worden in de diverse gemeenten. Vragen? Mail dan naar kantoor@abcgemeenten.nl.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.