Terugblik regioavonden over ABC-Unie

Afgelopen week kwamen ongeveer 50 afgevaardigden van 25 Unie- en ABC-gemeenten bij elkaar om een concept organisatieontwerp voor het toekomstige kerkgenootschap te bespreken. Op 11 maart was daartoe een regioavond in Vianen georganiseerd en op 12 maart in Meppel (foto).

Het organisatieontwerp

Tijdens de ledenvergadering in november stemden de gemeenten in grote meerderheid in met de zogenoemde besturingsfilosofie, de denkrichting voor de nieuwe organisatie die de besturen hadden voorgelegd. De werkgroep Bestuur en Organisatie boog zich vervolgens over het opstellen van een organisatieontwerp waarin verbinding wordt gelegd met de missie van het kerkgenootschap. “Niet het belang van de eigen organisatie staat voorop, maar Unie-ABC weet zich een deel van het verhaal van Gods heilzame missie in de wereld en wil daaraan dienstbaar zijn”, zo staat in het document.

Het organisatieontwerp bestaat uit onder meer een beschrijving van visie, functie en missie, de besturing van de organisatie met onder meer de bevoegdheidsverdeling tussen de Algemene Ledenvergadering en het bestuur, de onderlinge betrokkenheid en communicatie tussen gemeenten en het landelijk verband, en de inrichting en doelen van de werkorganisatie.

Regioavonden en vervolg

Tijdens de twee regioavonden werd het concept organisatieontwerp uitgebreid besproken. Er werden vragen gesteld en suggesties ter aanvulling en verbetering gedaan. De werkgroep neemt alle inbreng mee en verwerkt deze waar mogelijk. Vervolgens zal er een definitief voorstel aan de gemeenten worden voorgelegd in de ledenvergaderingen van Unie en ABC in mei.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.