Twaalf nieuwe zendelingen in 2020?

Het jaar is goed begonnen voor CAMA Zending. Hoewel de organisatie in 2019 geen nieuwe zendelingen mocht verwelkomen, overwegen op dit moment maar liefst twaalf mensen om zendeling te worden. En dat is goed nieuws.

Lukas 10:2

Op kantoor bidden de medewerkers van CAMA op basis van Lukas 10:2 voor nieuwe arbeiders. Want zoals Jezus zegt is de oogst groot, maar zijn er weinig arbeiders. Iedere keer wordt gebeden dat nieuwe mensen geroepen worden door Jezus. Dat ze geroepen worden om uit te gaan naar de minst bereikte volken.

Waarom een vraagteken?

Op dit moment zijn er twaalf mensen die overwegen om met CAMA Zending actief zendingswerker te worden. Er zijn nog allerlei factoren die meespelen in het proces tot zendeling worden. Voor sommigen is de oriëntatie pas net begonnen, voor anderen is het nog onduidelijk naar welke plek ze willen gaan.

Het gaat om Jezus

Vanuit het kantoor in Driebergen proberen de medewerkers deze mooie mensen te begeleiden naar de plek die het beste bij hen past. Soms adviseren ze om eens te kijken bij een andere organisatie of in Nederland aan de slag te gaan; want het gaat niet om CAMA, het gaat om Jezus. En het enige wat CAMA verlangt is dat mensen op de juiste plek terecht komen, met Gods timing.

Gebed

Het hele proces start en eindigt met gebed. Bidden jullie mee? Willen jullie bidden dat God CAMA Zending helpt om deze twaalf potentiële zendelingen goed te begeleiden? Maar ook dat God duidelijk spreekt en mensen weten naar welke plekken ze mogen gaan?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.