Uitnodiging: Viering 175 jaar baptisme

Op 15 mei is het 175 jaar geleden dat de eerste zeven Nederlandse baptisten gedoopt werden in het kanaal achter de boerderij van Reiling in Gasselternijveen. Kom ook naar de viering!

Samen met de 175-jarige baptistengemeente Stadskanaal (Noord) vieren we het 175-jarig bestaan van het Nederlands baptisme op de historische plek zelf. We beginnen rond 17.30 uur op de Reiling Hoeve aan de Baptistenkade 32 in Gasselternijveen. Sinds 1775 woont hier de familie Reiling. Roelof Jans Reiling, die bij die eerste zeven baptisten hoorde, is hier geboren. Naast de boerderij stond ooit een schuurtje waar de mensen zich na de doop gingen omkleden. Ook werden in die schuur de eerste diensten gehouden.

Er zal een korte historische lezing zijn en een jubileumboekje met tien historische portretten zal worden gepresenteerd. Ook bij het monument verderop zullen er enkele activiteiten zijn. Uiteraard zijn alle ABC- en Unie-gemeenten van harte uitgenodigd om met wie maar mee wil aanwezig te zijn!

Bekijk hier een uitnodiging van Seminarium-docent en -onderzoeker Teun van der Leer:

De komende maanden zullen we u op de hoogte houden van de verdere invulling van het programma. Maar noteer alvast de datum in uw agenda:

15 mei 2020, 17.30-20.20 uur, Baptistenkade 32, Gasselternijveen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.