Update Unie-ABC: voorstellen in steigers

Ondanks de coronacrisis gaan de voorbereidingen voor een fusie tussen Unie en ABC door. Op 12 mei vergaderde de Commissie van Eenheid (CvE) hier weer over.

Er lag een aantal stukken op tafel:

  • Een notitie van notaris Kaep over de voor- en nadelen van een bestuurlijke en een juridische fusie. Een bestuurlijke fusie wordt in een fusietraject soms als tussenstap gekozen om allerlei zaken uit te werken en te harmoniseren. Denk aan nieuw beleid, personeelszaken, financiën, een nieuwe naam, enzovoort. Bij een juridische fusie gaan beide rechtspersonen over in een nieuw rechtspersoon.
  • De CvE heeft de rapportage van de werkgroep bestuur en organisatie over het organisatieontwerp Unie-ABC omgebouwd tot een voorstel dat in juni aan beide besturen zal worden voorgelegd.
  • Ook is gesproken over het profiel van nieuw bestuur(sleden) en een financiële meerjarenraming.

Algemene (Leden) Vergaderingen

Al met al staat er heel wat in de steigers om in het najaar met de gemeenten te bespreken. Wanneer dat zal zijn is in de huidige crisis nog niet definitief te zeggen. In principe zijn er voor het najaar twee ledenvergaderingen gepland:

  • Op 17 september in Veenendaal (14.00-21.30 uur)
  • Op 18 november in Veenendaal

Ondertussen wordt er enthousiast doorgewerkt door de mensen van het Seminarium, het regiowerk en bij zending (samen met CAMA Zending) aan nieuwe plannen voor betreffende onderdelen van het gezamenlijke werk. Mooi om te zien hoe collega’s met passie voor de Heer en Zijn gemeente zich inzetten tot opbouw van de gemeenten!

Albrecht Boerrigter,
Algemeen Secretaris Unie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.