Update Unie-ABC: werk gaat door

Ondanks de coronacrisis wordt er hard doorgewerkt aan de fusieplannen van Unie en ABC, zowel door de besturen als door de commissies en de Commissie van Eenheid. Een korte update.

Net op de drempel van het begin van alle beperkende maatregelen door het coronavirus zijn er nog twee regio-avonden gehouden in Vianen (11 maart) en Meppel (12 maart). De opkomst was – met circa twee keer 25 personen – goed, voor dit best wel wat taaie onderwerp: het organisatieontwerp Unie-ABC. De feedback op het concept was ook goed en constructief.

Na die bijeenkomsten is er voor de Commissie van Eenheid (CvE) een bijgesteld ontwerp gemaakt, waar de CvE zich in grote lijnen in kon vinden. In juni volgt nog een besturenontmoeting, waar het ontwerp, de financiën, een notitie over naamgeving en een notitie over het profiel van bestuur en bestuurders op de agenda staan.

De landelijke ledenvergaderingen van Unie en ABC die voor 27 mei gepland stonden, hebben we uiteraard moeten uitstellen. Datum en locatie zijn inmiddels bekend: donderdag 17 september, opnieuw in Veenendaal.

Het gaat natuurlijk niet om de organisatie van Unie en ABC, het gaat om Gods missie in deze wereld in en door de gemeenten. Daaraan willen Unie en ABC dienstbaar zijn.

Albrecht Boerrigter,
Algemeen Secretaris Unie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.