Vacature Pastor Zorg

ICHTUS Vrije Baptisten Gemeente in Wierden is een moderne, groeiende kerk met op dit moment ca. 850 leden, vrienden en kinderen. Wij willen een zorgzame en warme gemeente zijn waarin Jezus Christus centraal staat en die relevant is voor de regio.

Door de groei van onze gemeente ontstaat ruimte voor een tweede pastor die zich zal gaan toeleggen op de pastorale zorg in de gemeente.

Pastor Zorg m/v (0,5 fte)

De Pastor Zorg geeft leiding aan het Taakveld Pastoraat. Eerste prioriteit is het leggen van een stevig fundament voor doelgerichte en gestructureerde pastorale zorg in de gemeente. Daarnaast heeft de Pastor Zorg visie om een programma voor pastoraat op te zetten en een gave voor individueel pastoraat.

Wat breng je mee?

  • je hebt ruime pastorale ervaring, een pastoraal hart en onderscheidingsvermogen tussen psyche en geest
  • je kunt goed samenwerken, bent plezierig in de omgang en bent een persoon waar oudsten, taakveldleiders, herders en kringleiders zich graag aan spiegelen
  • je kunt werkprocessen op een heldere en overzichtelijke manier inrichten
  • je hebt ervaring in het werken met kleine groepen en bent in staat op enthousiaste wijze toerustingen en trainingen te verzorgen en inspirerend te spreken
  • je kunt zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren
  • je hebt minimaal een hbo-opleiding op het gebied van pastoraat en een academisch denk- en werkniveau

We vragen van de Pastor Zorg om lid te worden van de gemeente en van harte achter de identiteit (en in het bijzonder de pastorale ethiek) van de gemeente te staan. Bij aanvang geldt een parttime aanstelling van 20 uur per week. Het streven is erop gericht om, zodra verdere groei van de gemeente dit mogelijk maakt, te komen tot een fulltime aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden en salariëring

Voor deze functie gelden de voorwaarden en normen van de ABC-gemeenten.

Definitieve aanstelling gebeurt op grond van een evaluatiegesprek na 1 jaar.

Informatie

Over de inhoud van deze functie kun je nadere informatie verkrijgen bij de secretaris van de Oudstenraad, dhr. Jan Hemink (06-15020333).

Solliciteren

Sollicitaties (motivatiebrief en CV) kun je tot 15 maart 2019 zenden aan vacatures@ichtus-vbg.nl. De eerste gesprekken zullen in de weken daarna plaatsvinden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.