Vacature voorganger De Verandering

Evangelische gemeente de Verandering in Beverwijk is op zoek naar een voorganger voor 0,4 of 0,5 fte.

Over de gemeente

De Evangelische gemeente de Verandering wil een bijbelgetrouwe, open, gastvrije gemeente zijn. De gemeente bestaat uit een diverse groep mensen met verschillende achtergronden. Het aantal leden (incl. vaste bezoekers) is ongeveer 65.

De diensten zijn bescheiden, maar oprecht en puur.

De Verandering werkt met wekelijkse kringen waar een deel van de gemeente aan deelneemt. Daarnaast zijn er geregeld activiteiten ter opbouw van de gemeente (soms in samenwerking met andere gemeenten). Er zijn verschillende (evangelische) activiteiten door het jaar heen waarmee ze Gods liefde in de omgeving willen laten zien.

Een deel van de mensen heeft een taak, maar men zou de betrokkenheid van iedereen (die nog geen taak heeft) graag verhogen. De oudstenraad bestaat uit een bestuurlijk team en wordt ondersteund door coördinatoren ter praktische ondersteuning.

In de diensten en bij doordeweekse activiteiten staan aanbidding van de Vader en bemoediging van de gemeente centraal. Daarnaast strekt de gemeente zich uit naar toerusting en handvatten voor een praktische toepassing van de bijbel in het dagelijks leven.

Wie zoeken ze?

De gemeente zoekt een voorganger die zelf een levende relatie heeft met Jezus en zich door de Heilige Geest geleid weet. Iemand die samen met de gemeenteleden, de gemeente van de Heer met hart en ziel wil dienen, vanuit de missie: Jezus in alles volgen als zijn discipel en de wereld om ons heen vertellen over Hem.

Daarnaast zoekt men iemand die zich uitstrekt naar het herderschap voor de gemeente, de visie onderschrijft en open staat voor profetie. Iemand die mensen kan verbinden, toerusten, inspireren en in hun kracht kan zetten.

Als voorganger zoek je naar wat de Bijbel ons vandaag kan leren en blijft dichtbij het Woord. Je legt de Bijbel (praktisch) uit door aansluiting te zoeken met de actualiteit zodat we christen kunnen zijn in een onchristelijke wereld.

De Verandering heeft het verlangen om te groeien en zoekt iemand die haar hierin kan meenemen en tevens de moeilijke/ongemakkelijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Denk hierbij aan zondebesef, lijden om Jezus (Filippenzen 1), verantwoording nemen van eigen keuzes en het hooghouden van de christelijke normen en waarden (in een ongelovige wereld).

Daarnaast heb je:

  • Een theologieopleiding op minimaal hbo-niveau (bijna) afgerond.
  • Ervaring in leiderschap.
  • De bereidheid om te verhuizen naar Beverwijk of binnen een redelijke straal.
  • Een gezonde dosis humor.
  • Affiniteit met muziek/aanbidding.

De gemeente biedt:

een functie van 0,4 – 0.5 fte. Salaris, onkostenvergoeding en arbeidsovereenkomst conform de richtlijnen van de Unie van Baptistengemeenten.

Reageren

Enthousiast geworden door het lezen van deze vacature? Denk je dat God jou wellicht op het oog heeft om te dienen in deze gemeente? Dan nodigt De Verandering je van harte uit om te solliciteren. Zij ontvangen graag voor 25 oktober 2019 je motivatiebrief, CV en eventueel een link naar een recent gehouden preek. Je kunt (ook voor info) mailen naar: solliciteren@egdeverandering.nl. Kijk voor meer informatie op www.egdeverandering.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.