Van harte dienen … juist nu actueel

Vandaag zou in Kollumerzwaag de Baptisten Vrouwen Ontmoetingsdag plaatsvinden, maar die is afgelast vanwege het coronavirus. Een inhoudelijk boodschap van de organisatiegroep voor alle zusters.

Lieve zussen,

Dinsdag 17 maart 2020, zouden wij onze Baptisten Vrouwen Ontmoetingsdag vieren. We zagen er naar uit na alle voorbereidingen…. Helaas loopt het anders. Het coronavirus waart rond. Door de strenge maatregelen van de regering is iedereen er wel van doordrongen hoe ernstig de situatie is.

Ons thema ‘Van Harte Dienen” wordt nu wel heel actueel. Want met elkaar moeten we er voor elkaar zijn. We kunnen ons niet meer afzijdig houden. Er wordt iets van ons gevraagd:

Ik wil jou van harte dienen
en als Christus voor je zijn.
Bid dat ik genade vind, dat
jij het ook voor mij kunt zijn.

Wij zijn onderweg als pelgrims,
vinden bij elkaar houvast.
Naast elkaar als broers en zusters,
dragen wij elkanders last.

Ik zal Christus’ licht ontsteken,
als het duister jou omvangt.
Ik zal jou van vrede spreken,
waar je hart naar heeft verlangd.

Ik zal blij zijn als jij blij bent,
huilen om jouw droefenis.
Al mijn leeftocht met je delen,
tot de reis ten einde is.

Dan zal het volmaakte komen,
als wij zingend voor Hem staan.
Als wij Christus’ weg van liefde
en van lijden zijn gegaan.

Bovenstaand lied zouden wij als leidraad op de Ontmoetingsdag zingen. Als je het leest dan omvatten de woorden precies de situatie waar wij ons momenteel in bevinden. En ook precies de aanwijzingen wat wij moeten doen om iets voor elkaar te betekenen. Van Harte Dienen. Zoals de Here Jezus ons Van Harte heeft gediend. Lees vooral de laatste zin van het laatste couplet. Wat wij nu meemaken staat in geen verhouding tot het lijden wat Hij voor ons heeft doorstaan:

Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus, die Zichzelf gegeven heeft voor onze zonden, om ons te trekken uit de tegenwoordige boze wereld, naar de wil van onze God en Vader, aan wie de heerlijkheid zij in alle eeuwigheid! Amen. — Galaten 1:3-5 (NBG51)

Laten we daarom elkaar Van Harte Dienen in de komende periode door voor elkaar te bidden of praktische hulp te verlenen als dat veilig is. En als ouderen (toch de risicogroep) elkaar op te bellen om samen te bidden, maar ook om de eenzaamheid te doorbreken, elkaar te bemoedigen door e-mails of appjes te sturen of een kaartje. Laten we met elkaar ook Christus Licht ontsteken in deze duistere wereld door te bidden voor hen die de Here Jezus nog niet aangenomen hebben.

17 maart wordt uitgesteld naar DV 22 september, maar we kunnen alvast wel beginnen met het thema:

VAN HARTE DIENEN……

Gods zegen en bescherming u toegebeden door de organisatiegroep Friesland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.