Veel animo voor Missionair Café

Het Missionair Café in Rotterdam onlangs was bijzonder goed bezocht. Er blijkt behoefte te zijn aan gesprek over kerkvernieuwing en pionieren.

De aanmeldingen voor het Missionair café in Rotterdam Centrum stroomde binnen: uit Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Maassluis, Pernis, Rotterdam en Zutphen. Zo’n 45 personen waren op 11 juni bij elkaar, uit Unie en ABC gemeenten en via relaties ook uit andere kerken.

Iedereen werd zeer gastvrij ontvangen in het gerenoveerde gebouw van de Baptistengemeente Rotterdam Centrum (nu met open pui aan de straatkant!). Het was bemoedigend om de verhalen te horen van Sibbele Meindertsma over de pioniersplek Bless Oude Noorden (start 2012), over het proces van een nieuwe weg zoeken van Rotterdam Centrum en over de pas ontstane woongroep boven het gebouw van de kerk. Christa Maliepaard vertelde: ‘We zijn opener geworden.’ Er ontstond een geanimeerd gesprek over vernieuwing als een lange weg vaak van tien, vijftien jaar, over de zegenrijke samenwerking tussen gemeenten in de regio Rijnmond, over de moed om keuzes te maken en over de durf om ergens mee te beginnen en te leren (‘een slag in de lucht maken’). Hoewel het in Rotterdam Centrum nog een kwetsbare situatie blijft, werden we bemoedigd door Gods trouw door de jaren heen!

Oeds Blok, coördinator gemeentestichting Unie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.