Vijf nieuwe CAMA-zendelingen

CAMA-zending kan maar liefst vijf nieuwe CAMA-zendelingen presenteren. Het gaat om André en Julia, Bernabé Huaytalla en Martijn en Rebecca, die allemaal zendelingen bij de minst bereikte volken worden. Ze stellen zich hieronder voor.

André en Julia

Het land waar André en Julia gaan werken is boeddhistisch. De weinige christenen die er zijn worden achtergesteld en hebben een zwaar leven. Zo is het volgen van onderwijs toegestaan op scholen die door de overheid goedgekeurd zijn. Maar er wordt op deze scholen wel boeddhistisch onderwijs gegeven. Omdat het vaak ook nog eens kostscholen zijn die door boeddhistische monniken worden gerund, staan veel christenen dus voor de keus om hun kinderen over te geven aan boeddhisten of om ze heel beperkt zelf les te geven waardoor ze de rest van hun leven weinig mogelijkheden zullen hebben – geen gemakkelijke keus. Het vinden van een baan met een eerlijk salaris en goede werkomstandigheden is voor veel christenen zeer moeilijk. CAMA Zending zet zich in om voor de christenen die er zijn werkgelegenheid te creëren en hen tegelijkertijd te mobiliseren om het Evangelie te verspreiden.

Bernabé Huaytalla

“Mijn naam is Bernabé Huaytalla en ik kom oorspronkelijk uit Peru. Hoewel mijn moeder christen was, had ik een heftige jeugd. Toch ben ik later flink door God gegrepen en heb ik veel passie voor Hem gekregen. Ik groeide in mijn geloof in de CAMA-kerk in Peru. Nu woon ik al ruim twintig jaar in Nederland en ben ik bezig met het doorgeven van de hoop die God mij gegeven heeft. Eind 2020 vertrek ik naar Spanje, naar een gebied waar minder dan 2% van de mensen naar de kerk gaat. Er zijn nog maar weinig Spanjaarden die Jezus volgen. Ik wil ze vertellen van Jezus en helpen om de kerk te bouwen. In deze video vertel ik graag meer!”

Martijn en Rebecca

Zendelingen Martijn en Rebecca vertellen: “Wij zijn Martijn en Rebecca. In 2018 zijn wij getrouwd en al vanaf het begin van onze relatie hebben we de droom om samen naar het buitenland te gaan om te bouwen aan Gods Koninkrijk. We hebben passie voor Jezus en Zijn kerk en geloven dat de kerk de hoop van de wereld is. Daarom willen wij ons daar met hart en handen voor inzetten in het Midden-Oosten.”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.