Regio Zuid

Als ABC Gemeenten hebben we Nederland in vier regio’s verdeeld, die elk een eigen regiocoördinator hebben. De regiocoördinator helpt gemeenten zich aan elkaar te verbinden, organiseert diverse evenementen en is aanspreekpunt voor de landelijke organisatie bij vragen en ideeën.

Onder de regio zuid vallen de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Hier zijn 14 ABC-gemeenten te vinden.

Regiocoördinator Jonathan Schouten stelt zich graag even aan je voor:

“Samen met mijn vrouw Carla en onze drie kinderen woon ik in Waalwijk. Naast mijn rol als regiocoördinator ben ik parttime in dienst van de Parousia gemeente in Den Bosch. Als pastor ben ik verantwoordelijk voor pastoraat en kringen.

Het is mijn verlangen, dat de ABC-kerken in zuid met elkaar een hechte familie vormen. De activiteiten die we in de regio ontplooien zijn hierop gericht. Het is mijn overtuiging dat het heel goed is, als lokale kerken regionaal en nationaal met andere kerken optrekken en zich aan elkaar verbinden. Hier wil ik me als regiocoördinator graag voor inzetten. Ik zie het als een uitdaging om naast voorgangers en stafwerkers, ook andere kaderleden van de lokale kerk te stimuleren relaties op te bouwen binnen het netwerk van de ABC.”

 

Terug naar Regionaal
Jonathan Schouten