COTA-lid Roelof Alkema stelt zich voor

De bestuursleden en medewerkers van ABC Gemeenten stellen zich één voor één voor. Deze keer is het de beurt aan COTA-lid Roelof Alkema.

Roelof (41) woont met Liesbeth en hun drie kinderen in Sauwerd, vlak bij Groningen. In die stad werkt hij vanaf 2015 voor de Stadskerk (VBG). Na aantal jaren gediend te hebben als zorgpastor en oudste van de gemeente, heeft hij nu een bediening als pastor theologie & toerusting. Op deze plek kan hij de relatief grote en dynamische gemeente voorzien van doordachte theologische inhoud op terreinen als discipelschap, ethiek en pastorale zorg. Momenteel werkt hij met name aan een doordenking van relatie-ethische thema’s en een discipelschapstraject.

In 2018 is Roelof gepromoveerd aan de TU in Kampen en is zijn dissertatie The Pillars and the Cornerstone gepubliceerd; een onderzoek naar de invloed van Jezus-tradities op de algemene zendbrieven. Als nieuwtestamenticus is overdracht en onderwijs van Bijbelse theologie één van zijn passies. Daar geeft hij onder meer invulling aan als docent Nieuwe Testament voor de ETS in Assen.

Naast theologie houdt Roelof van kunst, muziek, literatuur en de oude Grieken. Geen wonder dus dat hij daarnaast ook een buitengewone voorliefde voor Ajax heeft.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.