Voorstellen: voorzitter COTA

De bestuursleden en medewerkers van ABC Gemeenten stellen zich één voor één voor. Deze keer is het de beurt aan de voorzitter van het COTA: Hans Wulffraat.

Ik ben Hans Wulffraat, geboren in het jaar van de watersnood en dus net met pensioen (bij ons heet dat plechtig: emeritaat). Geboren en getogen Rotterdammer en daar nooit al te ver vandaan geweest. Alleen in mijn hippiejaren heb ik gestudeerd in 020. In die roemruchte jaren had ik de kerk achter me gelaten en een duik genomen in macrobiotiek en boeddhisme. Maar terwijl ik in een commune zocht naar de zin van alles, greep God mij door een vriend bij de kladden. Ik vond Christus in een koffiebargroep in het Oude Noorden en leerde daar ook het meisje kennen waarmee ik al 42 jaar getrouwd ben. Mijn carrière begon als 1e-graads leraar aardrijkskunde, maar daarnaast werd ik steeds actiever in de huisgemeente waar we na lang zoeken ons thuis gevonden hadden. Uit verlangen verdiepte ik me steeds meer in Bijbel en theologie om die snelgroeiende gemeente te dienen.

25 jaar geleden kreeg ik een roeping naar de Chinese kerk in Rotterdam en Den Haag. 12,5 jaar geleden volgde daaruit een nieuwe, tweetalige Chinese gemeente die zich al rap bij de CAMA aansloot. In dat netwerk ben ik ook theologisch thuisgekomen en nog steeds dien ik God van harte: Christian & Missionary. Steeds meer heb ik daarbinnen ontdekt hoe essentieel discipelschap is om (jonge) mensen te helpen groeien naar geestelijke volwassenheid en dienstbaarheid. Ik trek nog steeds op met ‘mijn’ discipelen en kijk er reikhalzend naar uit hoe zij zichzelf investeren in een nieuwe generatie discipelen. Discipelschap, deeper life en zending, dat is mijn missie.

Sinds mei 2014 ben ik voorzitter van het College voor Onderwijs, Toerusting en Advies (COTA). Dat begeleidt nieuwe voorgangers in hun vorming, is verantwoordelijk voor de CAMA-ordinatie, en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan het ABC-bestuur, de ALV en individuele gemeenten. Ook ondersteunt het COTA gemeenten in het beroepen van nieuwe voorgangers.

Met het oog op de groeiende samenwerking met de Unie heb ik als COTA-voorzitter ook plaats genomen in het College voor Beroepbaarstelling van de Unie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.