Vrouwenwerk: nog niet ontmoeten, wel bidden

De Baptisten Vrouwen Ontmoetingsdag die in maart vanwege het coronavirus uitgesteld moest worden, gaat ook in september niet door. Wel is er op 2 november de Baptisten Vrouwen Wereld Gebedsdag. Vrouwen uit Unie- en ABC-gemeenten zijn van harte uitgenodigd hieraan mee te doen!

Oorspronkelijk was de Ontmoetingsdag gepland voor 17 maart 2020 in Kollumerzwaag. Vanwege het coronavirus moest deze vlak van tevoren worden afgelast. Deze week zijn vrouwengroepen van de gemeenten die zich hadden aangemeld geïnformeerd dat de dag ook niet in september zal plaatsvinden. “Een grote teleurstelling voor ons allemaal”, aldus Wies Dijkstra, een van de landelijke contactpersonen van het Baptisten Vrouwenwerk. “Heel veel vrouwen hadden zich opgegeven en verheugden zich erop, evenals de organisatie die alles al klaar had liggen en in de startblokken stond. In maart dachten we nog dat het met een paar maanden wel bekeken was. Inmiddels beseffen we allemaal wel dat dat een ijdele hoop is. Het virus is niet weg en het grijpt op dit moment weer verontrustend om zich heen. Daarbij komt dat velen uit onze doelgroep tot de risicogroep behoren.”

Gebedsdag

Het Vrouwenwerk hoopt desondanks de onderlinge verbondenheid gestalte te blijven geven. Wies Dijkstra: “De ultieme verbondenheid voelen we natuurlijk altijd op de Baptisten Vrouwen Wereld Gebedsdag die dit jaar wordt gehouden op 2 november. De vertaling is heel binnenkort beschikbaar.” Ze roept de vrouwengroepen op om, als ook plaatselijk bij elkaar komen nog niet kan, na te denken over alternatieve manieren om aan de Gebedsdag vorm te geven, bijvoorbeeld door via een telefoonketting in tweetallen voor de aangedragen onderwerpen te bidden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.