Wouter Bandstra nieuwe regiocoördinator

Wouter Bandstra, voorganger van de Baptistengemeente Sneek, begint per 1 juni als regiocoördinator voor Unie en ABC van de regio Friesland eo. Wouter stelt zichzelf voor.

“Mijn naam is Wouter Bandstra (1981) en vanaf 1 juni mag ik regiocoördinator zijn van het gebied dat bestaat uit Friesland en zich naar het zuiden toe uitstrekt naar Lelystad en Zwolle. Sinds 2012 ben ik voor 0,7 fte voorganger van een baptistengemeente in Sneek en daarnaast heb ik een eigen gitaarlespraktijk. Met een conservatorium-en een theologiediploma op zak, zet ik graag mijn expertise en ervaring in om gemeenten in mijn regio met enthousiasme en creativiteit te ondersteunen. Als ‘paplepel’-baptist ben ik bekend met de schoonheid en uitdaging van het congregationele kerkmodel. De komende tijd hoop ik gemeenten te begeleiden om in hun eigen, maar vooral ook Gods kracht te gaan staan, denkend vanuit Gods missie. Voel je vrij contact met me op te nemen (vanaf 1 juni 😉): wouter.bandstra@baptisten.nl. ”

Het team bestaat vanaf 1 juni uit de regiocoördinatoren Gerard van der Schee, Jonathan Schouten, Peter Koobs, Albrecht Boerrigter en Wouter Bandstra. Daarnaast maken Oeds Blok en Ronald van den Oever deel uit van het team; zij ondersteunen de gemeenten op de terrein missie&pionieren (Oeds) en jeugd&kinderen (Ronald).

Wisseling van de wacht

De toevoeging van Wouter Bandstra aan het team is het gevolg van een wisseling van de wacht, waarbij Ingeborg Janssen en Michiel de Nooijer als regiocoördinator afscheid hebben genomen. We bedanken hen beide ook op deze plek hartelijk voor hun inzet voor het regiowerk in de afgelopen jaren! Ingeborg schrijft over haar afscheid: “De afgelopen jaren heb ik van harte gewerkt aan de ontwikkeling van de regio’s. Lang heb ik gemeenten mogen begeleiden en daarin heb ik veel gezien, veel geleerd en genoten van de samenwerking. Nu stap ik over naar onderwijs, naast mijn werk bij het Baptisten Seminarium ga ik voor de buren in het Baptist House – het IBTS Centre – een nieuw Europees Leer Netwerk opzetten. Hartelijk dank voor het samenwerken in vertrouwen!”

Indeling regio’s en subregio’s Unie en ABC

Onlangs lieten we al weten dat de regio’s van Unie en ABC verder zijn opgedeeld in subregio’s. De regio’s vallen in hun geheel onder een regiocoördinator die contactpersoon is, maar daarnaast worden gemeenten gestimuleerd om in kleinere groepjes een nauwere band met enkele andere gemeenten te gaan ontwikkelen en onderhouden. Zie hieronder de indeling:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.