Zending 2020: Twaalf projecten van hoop

Ieder jaar brengen we als ABC Gemeenten en Unie van Baptistengemeenten een aantal zendingsprojecten onder de aandacht van de gemeenten. Ook voor 2020 zijn er twaalf ‘projecten van hoop’ geselecteerd.

Turkije weer ‘land van het jaar’

ABC Gemeenten kent een traditie waarin elk jaar een ‘land van het jaar’ wordt uitgelicht. Dit is nu voor het derde jaar op rij Turkije, waar we gezamenlijk gemeentestichting ondersteunen. Naast het ‘land van het jaar’ wordt elke maand een project uitgelicht uit onze gezamenlijke familie en in samenwerking met enkele partnerorganisaties. Deze projecten krijgen in die maand aandacht op de website, in de nieuwsbrief en op de sociale media van beide geloofsgemeenschappen.

Baptisten- en CAMA-families

Net als andere jaren zijn de twaalf projecten samengevoegd in een document. Het gaat om projecten van gemeentestichting ver weg en dichtbij, projecten van praktische hulp op plekken waar de nood hoog is. Projecten binnen onze wereldwijde Baptisten- en CAMA-families, ondersteund door partnerorganisaties die in dat netwerk werkzaam zijn, maar ook steun aan onze eigen gemeentezendelingen.

Doet u mee?

Sommige gemeenten collecteren maandelijks voor een Unie-project, andere verbinden zich aan één project of kiezen er een aantal uit en steunen daarnaast nog andere doelen. Hoe u dit ook doet, we zijn blij en dankbaar dat we ons ook op gebied van zending en evangelisatie in onze geloofsgemeenschap verbonden mogen weten. We hopen dan ook dat u ook het komend jaar op één of andere manier deze projecten wilt ondersteunen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.