Zondag van de Geloofsopvoeding

In aansluiting op de Week van de Opvoeding moedigt het netwerk Rondom het Kind van MissieNederland kerken aan om zondag 11 oktober aandacht te hebben voor het thema opvoeding. Als ABC en Unie zijn we aangesloten bij MissieNederland.

Zondag van de Geloofsopvoeding

“Wanneer een kind wordt opgedragen of gedoopt, beloven we als kerk de ouders te ondersteunen in de opvoeding. Maar hoe geef je daar invulling aan? Met de Zondag van de Geloofsopvoeding kunnen kerken actief aan de slag met de invulling van die belofte”, zegt Martine Versteeg. Zij is als relatiemanager Kerk & Jeugd bij MissieNederland verantwoordelijk voor het netwerk Rondom het Kind.

Tijdens de Zondag van de Geloofsopvoeding is het de bedoeling dat leden van kerkelijke gemeenten dankbaar terugkijken naar de mensen die belangrijk waren in hun eigen opvoeding. Ook staat de gemeenschap stil bij haar taak in het tot bloei brengen van kinderen in de gemeente als kinderen van God. Dit kunnen zij zo uitgebreid doen als zij zelf willen: van een kort gebed tot een complete viering.

Week van de Opvoeding

De Zondag van de Geloofsopvoeding sluit aan bij de Week van de Opvoeding. Dit initiatief van onder andere het Nederlands Jeugdinstituut benadrukt dat ouders niet alleen staan in de opvoeding. Leraren, sportcoaches, buren, grootouders en sociale werkers zijn partners in de opvoeding. Het netwerk Rondom het Kind wil benadrukken dat ook kerken een van die partners zijn in de opvoeding. In de afgelopen jaren doen steeds meer kerken daarom mee aan de Week van de Opvoeding.

Tips en materialen

Vanuit het Rondom het Kind-netwerk ontwikkelden diverse christelijke organisaties tips en materialen voor kerken om aan te sluiten bij de Week en Zondag van de (Geloofs)opvoeding. Deze tips en handvatten zijn hier verzameld.

Over Rondom het Kind

Rondom het Kind is een netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en betrokken individuen. Samen bewegen zij de kerk om ouders te ondersteunen bij de (geloofs)opvoeding en zo het Evangelie door te geven aan de volgende generaties. Rondom het Kind is onderdeel van MissieNederland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.